Goût de France / Good France

Pēc lielajiem panākumiem 2015. gadā pirmajā Goût de France / Good France akcijā, kuras idejas autori bija Francijas Ārlietu un starptautiskās attīstības ministrija un šefpavārs Alēns Dikass, varam runāt par ikgadēju notikumu, kas veltīts Francijas kulinārā mantojuma mūsdienīgumam un izcilībai. Centrālais akcijas notikums ir Francijas vēstnieku rīkotās īpašās vakariņas 21. martā.

Akcijā Goût de France / Good France Latvijā ar savām īpaši izveidotajām ēdienkartēm iesaistījušies daudzi restorāni.

Visā Latvijā tie piedāvās ēdienus, kas tapuši, iedvesmojoties no franču virtuves dažādības un pamatvērtībām, vienlaikus paužot prieku par iespēju kopīgi baudīt gardu, ar mīlestību gatavotu ēdienu.

Un, tā kā Goût de France / Good France akcija tiek rīkota, lai izceltu ēdiena baudīšanas prieku un veicinātu dažādu valstu virtuves daudzveidību, aicinām arī Jūs iesaistīties ar savu unikālo pienesumu !

29.02. – 20.03.

Konkurss „Gatavosim paši!”

Francijas institūts rīko konkursu, kurā ikviens pavārmākslas amatieris var parādīt savu radošumu. Aicinām ievietot sociālajā tīklā Facebook sava īpašā ēdiena (priekšēdiens, pamatēdiens vai deserts) attēlu un recepti, kas tapusi, iedvesmojoties no franču virtuves. Iespējams, tieši Jūs iegūsiet kādu no īpašajām balvām – ielūgumu uz Francijas valsts svētku pieņemšanu 14. jūlijā Francijas vēstniecībā, bezmaksas franču valodas kursus vai vakariņu karti divām personām kādā no restorāniem-akcijas dalībniekiem.

konkursa nolikums

Materalus konkursam ludzam sutit uz : florie.baelen@institut-francais.lv, talak tos publicesim Francijas instituta Facebook vietne.

A vos fourneaux!

08.03. – 27.04.

Franču valoda gardēžiem!

Marta mēnesī pasākumu kopums Goût de France / Good France atzīmē UNESCO nemateriālā mantojuma sarakstā iekļautā Francijas kulinārā mantojuma klātbūtni 5 kontinentos. Tā ietvaros Francijas institūts piedāvā īpaši veidotus kursus padziļinātai franču valodas apguvei, lai atklātu tik dažādo franču gastronomiju, „apceļojot” Francijas reģionus un iepazīstot tiem raksturīgos produktus. Gardēžu programmā ir paredzētas 8 nodarbības, to mērķis ir izgaršot un interaktīvi iepazīt Francijas gastronomijas daudzveidību, atklāt un nostiprināt ar garšām saistīto franču valodas vārdu krājumu!

Pieteikšanās: no 15.02.

 Goût de France

21.03.

Vēstnieka vakariņas

V.E. Stefans Viskonti, Francijas vēstnieks Latvijā, ielūdz savus viesus uz īpašām vakariņām, kurās četri pazīstami Latvijas šefpavāri – Mārtiņš Rītiņš (Vincents), Māris Jansons (Bibliotēka №1), Lauris Aleksejevs (36. Line Grill Restaurant) un Svetlana Riškova (Elements) piedāvās savas variācijas par franču virtuves tēmu.
Pateicoties mediju partneru atbalstam, Latvijas šefpavāru izstrādātās receptes būs pieejamas plašam interesentu lokam.

Goût de France