invites_h_st (2)

Direktora viesis: Loiks Bjenasi

Eiropas Ēdienu vēstures un kultūras institūta docētājs Loiks Bjenasi interesējas par pārtikas vēsturi, īpaši pievēršoties kulinārā mantojuma jēdzienam. Viņš ir ņēmis dalību Francijas kulinārā mantojuma iekļaušanas UNESCO Cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā pieteikuma sagatavošanā. Pašlaik savos pētījumos viņš pievēršas ceļotāju uzturam modernajā laikmetā (XVI.– XVII. gs.). Plašam interesentu lokam paredzēto publikāciju autors stāstīs par saviem pētījumiem, franču tradicionālo maltīti un kulināro identitāti. L. Bjenasi piedalīsies arī Francijas garšas nedēļas ietvaros rīkotajā seminārā, kur viņš pievērsīsies ēdiena gatavošanas mīta jēdzienam un izdomātajiem stāstiem par produktu un recepšu izcelsmi.