Francijas garša / Good France

Oktobra mēnesis – Francijas garšas mēnesis Latvijā!

Piedāvājumā vīnu un sieru degustācijas, vīna kultūrai veltīts literārs vakars, Centra-Luāras ielejas reģiona vīnu iepazīšana, gastronomiski jaunatklājumi, franču ēdienkartes latviešu restorānos.

 

Akcija Francijas garša/Good France 2021.gadā notiek jau sesto reizi, un tā veltīta rītdienas kulinārajam mantojumam.

Francijas Eiropas un Ārlietu ministrijas un slavenā šefpavāra Alēna Dikasa iniciētā akcija, kas šogad norisināsies sadarbībā ar Centra-Luāras ielejas reģionu, veltīta Francijas bagātajam kulinārajam mantojumam. Daudz tam veltīti pasākumi notiks ne tikai pašā Francijā, bet plaši ārpus tās robežām. Ja iepriekšējos gados akcijas uzmanības centrā ir bijuši Jaunās Akvitānijas un Provansas reģioni, tad šogad rīkotāji aicina iepazīt tuvāk Centra – Luāras ielejas reģionu, Francijas kulināro un art de vivre tradīciju simbolu. Aicinot uz vispārēju mobilizāciju par labu vides aizsardzībai un atbalstot atbildīgu rītdienas gastronomiju, par šī gada akcijas vēstnieku izvēlēts, saskaņā ar gastronomijas ceļvedi Gault&Millau 2021. gada labākā pavāra titulu ieguvušais Kristofs Ejs (Christophe Hay).