Vakars franču valodā | Ilgtspējīga gastronomija mūsu planētas nākotnei

Trešo reizi “Vakars franču valodā” Francijas institūtā Latvijā notiks 7. martā plkst. 18.30, un tā tēma būs “Ilgtspējīga gastronomija mūsu planētas nākotnei”.

Tā būs saruna ar Nadiu Samī, pirmo šefpavāri, kas saņēmusi Michelin zvaigzni, gatavojot bezglutēna ēdienus.

Nadia Samī ir šefpavāre, kas vada veselu ilgtspējīgas viesmīlības vērtībās balstītu ekosistēmu, kuras mērķis ir veicināt atbildīgu attieksmi pret apkārtni. Viņa ir pārliecināta, ka vides un sanitāro izaicinājumu kontekstā mūsu planētas nākotne ir atkarīga no pārmaiņām mūsu virtuvēs.

Tikšanās laikā Nadia Samī pastāstīs par savu dzīvesgājumu, darbību un īstenotajiem projektiem.

Viņas vadītā ekosistēma La Fenière sastāv no ēdināšanas un viesu uzņemšanas, bezglutēna graudu pārstrādes uzņēmuma, maiznīcas un konditorejas, kā arī mācību un zināšanu pārneses centra.